2014. december 30., kedd

:)

Átnéztük a környezetismeret könyvet, mi maradt még ki, Csabi le is csapott a főzőcskés témára, ma ő készítette az ebédet! (jó, azért segítettem kicsit:))
Burgonyaleves tojással, majd palacsinta.
A leveshez kimérte a hozzávalókat, krumplit pucolt, darabolt (a hagymánál volt segítsége:)). Megfőztük, habartuk, megettük.
A palacsinta tésztáját bekeverte, kisütést én vállaltam, elfogyasztását mindenki örömmel!



A halmazállapotos kísérletek után egy olaj-színesvizes keverékkel szórakoztak, ez leginkább Veruskának tetszett, még ma is csodálta a szétváló fázisokat. Videokat is néztünk a youtube-on, kísérletezőseket, hát vannak jók meg kevésbé jók, még nem ismerem a tuti forrásokat, belenyúltunk néhány bénába is, de majd összeszedem őket....a Csopások jók voltak pl...meg Zs egyetemi tanárától is láttunk jót:).



Angolból is át akartuk nézni a tananyagot de a hozzá kapott cd-n csak a dalocskák vannak rajta, a feladatok nincsenek:S így ott rögtönöztünk kicsit.. angoltanár egyeztetés alatt:).

Ma LÜK-matek volt, tetszett nekik, a Lük bajnokság feladatait oldották bemelegítésnek (ezek a nevükkel ellentétben egyszerűbbek a többinél:)) majd Csabi osztott-szorzott, Bogi kivont-összeadott.







2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Fagyáshoz mi ezt nézegettük:
    https://www.youtube.com/results?search_query=minnesota+cold+part
    Amerikában egy apuka csinált mindenféle kísérletet a nagy hidegben.
    Jó szórakozást!
    Bibi

    VálaszTörlés
  2. Szia, köszönöm az ötletet, megnézem! A nagy hideg éppen adott is:).

    VálaszTörlés