2014. december 2., kedd

2.

Csabival kicsit nyelvtanoztunk, majd még keresgélt j-ly szavakat olvasás közben és kimásolta őket (van egy füzet amiben gyűjtik). Persze a Babóból másolta:)).
Bogi is kért ilyen feladatot, ő népmesét választott, igaz ly valahogy kevéske volt benne, de szorgosan kiírta ő is:).

Utána játszottak, segítettek ebédet főzni:), délben, mikor Levi elaludt akkor matekoztunk, ha belelendülnek egész sok feladatot képesek megoldani. Nehezebbeket is választottam, de nem okozott gondot nekik. Csabinak most a 2-es, 5ös; 10es szorzótáblák vannak, ezekkel holnap LÜKözünk majd, meg azért már másikakat is megold, ezeket 'tudja fejből' elmondani..

Délután kicsit kreatívkodtak, adventi naptárat készítenek nekünk. Bogi már kész is lett, majd fotózom. Olyanok vannak az ablakocskák mögött h '6puszi anyának és apának'....esti ölelés, stb....

Utolsó simítások, pizsiben:)
 A kész naptár, korrekten nyitható részekkel, sajnos pár szín kevésbé látszik a fotón, pl van teteje is a házaknak:).
Csabi még nem végzett az övével, ő valami programon dolgozik egyébként, biiiiztoooosan jól halad:)).


Ezután elmentek edzésre, karate Csabinak és Boginak, majd Boginak és Verusnak lovastorna. Megint jól bírta. Menni fog ez. A torna miatt elég sokat nyújtanak, lazul a csaj, karatén már tök szépen tud fejre rúgni:), pár régóta karatézó srác is megirigyelhetné:).

Este még kis hangosolvasás=diavetítés volt.

Holnapra kicsit egyedibb anyaggal készülök nekik, emberi test többféle szemszögből.
Reggel pedig Zsolt tart nekik matekórát! Izgi nap lesz. És könyvjelzőket is akarunk gyártani.

Az elsős és másodikos környezetismeret könyvekben szinte ugyanazok a témák, csak egyszerűbben/részletesebben tárgyalva.


Közben jönnek visszajelzések, páran megleptek (kellemesen), volt akiket alig ismerek még, ezért nem számítottam rá, bár fel vagyok készülve hogy ufónak néznek sokan:). Biztos vannak ilyenek is, de a pozitív kritikák jól estek:).
Volt aki kérdezte, hogy de hát nem jó az iskola?! De, az iskolák között szerintem kifejezetten jó. Csak ez most egy más rendszer/hozzáállás/út....mi ezt választottuk. Biztosan (vagyis nagyon nagy valószínűséggel) vissza fognak kapcsolódni az iskolai mindennapokba előbb-utóbb, és nem másik iskolába, hanem ide, de az _majd valamikor_lesz. Most meg _most_van.

3 megjegyzés:

  1. Jól csináljátok! Hajráááá!! :)

    VálaszTörlés
  2. Én a jól meglepődtek csoportjába tartozom :-) Az ok is megérne egy posztot, miért döntöttetek így, mi nem tetszett, mit tervezel másképpen - azonkívül persze, hogy együtt, családban fedezitek fel inkább a világot.És hogy te magad hogyan készülsz fel az adott napra. Izgi téma!

    VálaszTörlés
  3. Az ok nem egy konkrét ok (vagyis semmi szörnyűség nem történt), és nem is a sulival való elégedetlenség, inkább a rendszerrel, illetve inkább úgy mondom, ez jobbnak tűnik egyelőre. A felkészülés folyamatos, de nem vesz el sok időt, inkább csak fő témák vannak, amiket kivesézünk, használjuk a meglévő könyveket is, de szedek anyagot máshonnan is...írom folyamatosan.
    Nekem is izgi, gondolhatod:).

    VálaszTörlés