2015. október 22., csütörtök

Ősz a javából

Ha éppen nem esik, akkor igyekszünk haladni a kerti munkákkal, itt apró kezek segédkeztek, nagyon szeretik az epret ugyanis..



Kisebb szüret, de vannak itt méretes darabok. A felső nagy tököt ma megsütöttük:)
Ez is afféle utolsó kis finomságok kupacban..

Ez meg Bogi műve valamelyik rajzolóprogrammal.

Festés, pasik csíkosban....
Szülinapoztunk is, éljen Bogi!
Levelekből alkották:)

Bogival mostanában a szorzótáblákat tanuljuk, vagyis inkább a szorzások alkalmazását, 2, 5, 10, 3, 4....
A zárójeleket és a műveletek sorrendjét is megbeszéltük, és a szöveges feladatokat gyakoroljuk (ezt nem igazán szereti). Amit nagyon szeretnek (Csabi és Verus is) azok a tükrözések, ezekből sokat csinálnak, a tantermi adag jó tízszeresét már megcsinálták önként.
A hossz és tömeg méréseket is átismételtük, meg a római számokat is Csabával, közben gyakoroljuk az eddigiek alkalmazását.

Nyelvtanból Boginak helyesírási feladatok, Csabinak a főnév a menü..

Az elmúlt hetekben kicsit kimaradtak a különlegesebb témák, de visszacsempészem ezeket is hamarosan...

Olvasásból megy mindenki a saját érdeklődése szerint, Csabi lelkesedése lenyűgöző, de a lányok is nagyon szépen olvasnak,
Hagyom is őket, ez annyi mindent megalapoz, helyesírást, meseírást, szókincset, fantáziát és sok érdekes infó rögzül észrevétlenül.

Amiben még hasonlóan nagy a lelkesedés, az az angol. Imádják Eszter óráit, de velünk is bármikor kaphatóak némi angolozásra, ismétlésre.
Mesét is csak angolul nézünk egy ideje, éljen peppa pig!
Boginak tavaly év végén elmaradt az angol vizsgája, ezt most pótolták. Széjjel aggódta magát a vizsga miatt, senkinek sem akarta elhinni, hogy talán menni fog az elsős anyag, ha ilyen ügyes.....utólag ismerte el, semmiség volt a tíz perces vizsga, amire ötöst kapott....(az év végi komplex vizsga nem volt ilyen aggasztó neki,mint most külön ez az egy.....)

Idén a két sulis a Logiscool diákjai lettek, programoznak szombatonként Budaörsön.
Heti kétszer pedig vívni járnak Érdre, ami bár nehezebben menedzselhető mint a tavalyi karate, de sokszorosa a lelkesedésük! 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése