2015. július 13., hétfő

Nyáriszünet....szünet?!

Esetünkben nem teljes szünet ez, persze senki sem görnyed tankönyvek fölött, nem tölt ki feladatlapokat, időhöz és követelményhez sincs kötve semmi....mégis, azt hiszem ilyenkor tanulnak igazán....szabadon.
Olvasnak, beszélgetünk, felfedeznek egész nap, rajzolnak, bringázunk, úszunk, barkácsolunk, nemezelünk, vásárba megyünk, sátrat építenek, előadást terveznek (nekünk:)) pók és hangyalakosztályt készítenek, társasozás barátokkal....ki érne rá unatkozni?
Az egyetlen 'kötelező' feladat van, minden nap mondunk pár fejszámolós példát Csabinak és Boginak. Ebből az lett, hogy a kicsik is kértek(igazából követeltek) feladatot, jól elfajult a matekozás:D. Így most már mindenki kap számolósat. Verus 20as számkörben összeadást, kivonást, Levike 4ig:) (volt két almád, kaptál mégegyet, mennyi lett? és ha Csabinak adsz egyet?), Csabi szorzást, és nehezebb példákat, Bogi az összeadás és kivonás mellé pár szorzást is már....

Egyre inkább hihető számomra, hogy az 'unschooling' is működőképes dolog:)...bár mi ettől messze vagyunk a 'sulis időszakban' azért. (nekünk sok pluszt is ad a suli, szóval nem akarunk váltani jelenleg, cserébe elfogadjuk a vizsgák követelményeit, jegyeket, értékelést...és örülünk a viszonylagos szabadságunknak:))

Nagyon jól telnek a napjaink, imádom ezt a laza napirendet, amikor csak feladatok vannak amiket meg kell oldani (főleg nekem, főzés pl, meg hasonlók) de semmi rohanás, semmi időre legyen kész (jó, azért ebédelni nem este szoktunk:D), semmi holnaprasürgősen dolog....mégis minden meglesz nagyjából:).

Mennek nagyizni majd, lesz unokatesós hét, sok jót tartogat még a nyár!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése